Vise & lyrikkfestivalen i Haugesund

Festivalen varer i 3 dager torsdag 30 mai, fredag 31, lørdag 1 juni. det er 2 billettkattogorier. dagspass 500kr, festival pass 1200kr. Betaler du dagspass så får dere med dere alt som foregår denne dagen, samme med festivalpass da får dere alle tre dagene.

«Vise- og lyrikktradisjonen har dype røtter på Haugalandet. I over 2000 år har vi som bor ytterst «på bryggekanten av landet» (sitat Kolbein Falkeid) hatt en forkjærlighet for det tekstbaserte kunstuttrykket. Og selv om det har endret seg med tiden, finnes det en rød tråd som strekker seg helt tilbake til vikingtid, da Avaldsnes var Norges kongesete og Osebergskipet en fremtidsvisjon. Da kaltes det skaldekunst og harpespill. De var de ypperste av i alt syv vikingdyder, og det er ingen tilfeldighet at Odin, gudenes allfader, også var diktningens gud (uten å gjøre skam på Brage).

Våre forfedre mente at det var fånyttes å utføre store bragder hvis ingen kunne nedtegne begivenhetene, dernest måtte noen kunne gjenfortelle dem med innlevelse og patos. Lyrikk og visesang er antagelig de tydeligste tegnene på at vår tidligste nasjonale kultur fortsatt er bevart i det norske samfunnet.»