org_ALT-ER-MITT_hoy
Alt er mitt

Møt Clara og Haavard. Eit vellukka ektepar i ein arva villa på Vindern. Han er barnelege fra ein gamal Oslo-familie; ho er ein ambisiøs vestlending med toppjobb i Justisdepartementet.

 

På kort tid blir eit sommarleg Oslo rysta av to brutale drap. Snart kastar drapa lange skugger inn på arbeidsplassane til ekteparet og trugar dessutan med å snu familielivet på hovudet.

 

Alt er mitt vekslar elegant mellom Haavard og Clara, mellom intriger i maktens korridorar og i eit stadig meir skadeskote samliv, mellom samfunnseliten i Oslo og Claras oppvekst på eit karrig småbruk ved fjorden. Under ligg spørsmåla: Kven er Clara og Haavard? Kor godt kjenner dei eigentleg kvarandre?

 

Eit par intervju som ligg ute:

Budstikka

Dagsavisen

Bok 365

 

MELDINGAR AV BOKA M.M.:

Tine sin blogg:
«Oh, la la… hold deg fast for dette er spennende greier! Romanen kryper liksom innpå deg, det begynner ganske så uskyldig, men etter kort stund begynner tilfeldige bemerkninger og små detaljer å virke alt annet enn uskyldige.»
Les heile meldinga her. 

 

Elin Brend Bjørhei, VG
«Effektiv thriller … Lillegraven har et blikk som passer sjangeren, og hun skriver psykologisk troverdig og medrivende … Handlingen fra Vestlandet er blant bokens høydepunkter, men det er også interessant å lese om spillet på innsiden av maktens vegger. Her har Lillegraven puttet inn mye aktuell tematikk … fengende og velkomponert debut fra en allsidig forfatter som forhåpentligvis ikke har skrevet sin siste psykologiske thriller. Lillegraven har et godt grep om sjangeren og burde utvikle dette talentet videre, både plott og skrivestil har potensial til å slå an hos mange lesere.» 

 

Leif Ekle, NRK
«Ruth Lillegraven vikler det etter hvert riktig interessante plottet ut på en fin måte i vekslingen mellom de to ektefellene … Clara, med sin vestlandsbakgrunn og tunge barndom, framstår som en helstøpt, mørk og interessant karakter»

 

Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen
«Ei særs velskriven bok som held seg fint innanfor sjangerkonvensjonane … Det er lett å sjå føre seg « Alt er mitt» som TV-serie, ein typisk nordisk noir, kor det hektiske bylivet på sjukehus og i politikken brytest mot vill vestlandsnatur, og løgner i notida blir sette i kontrast til hemmeligheiter frå langt tilbake.»

 

Pål Gerhard Olsen, Aftenposten
«I Alt er mitt glir hun fint og uanstrengt inn i rollen som utspekulert og raffinert spenningsforfatter … Svært mange ingredienser er på plass i Ruth Lillegravens velskrevne svenneprøve i spenningsfaget.»

 

Ingvar Ambjørnsen, Dagbladet:
«Ruth Lillegravens psykologiske thriller er velskrevet og fornøyelig … Bokas styrke er uten tvil Clara. Både som plaga jentunge ved den grønne fjorden. Og som isdronning i Justisdepartementet.»

 

Janina Dyballa i Ullstein Buchverlag
(har kjøpt dei tyske rettane til boka)
«Jeg er fortsatt fengslet av denne mesterlige fortellingen om hevn, og av historiens sterke hovedperson.»

 

Monika Mielke, redaktør for oversatt litteratur i Wielka Litera (har kjøpt dei polske rettane til boka)
«Alt er mitt
er en slik bok som får deg til å grøsse helt fra begynnelsen. En unik, skandinavisk thriller, som viser at det rettmessige ikke alltid er det riktige, og at det rettmessige ikke alltid er det rette. Dette blir en bestselger som bare leses.»

 

Elizabeth Stavseth Laheld, Bærum bibliotek
«Vi får innblikk i Claras oppvekst på Vestlandet sammen med mor, far og bror. Lillegraven skriver glimrende, vekselvis på nynorsk og bokmål. «Alt er mitt» er en thriller som frembragte både gåsehud og tårer hos meg. Anbefales på det varmeste!»

 

Asle Lien, frilansmeldar
«… kapitlene der Clara er hovedaktør, bærer preg av forfatterens poetiske bakgrunn, med klingende korte setninger, enkle, beskrivende ord, og musikalsk språkføring.
Slutten drives frem som et vestlandsk fossefall, og det krummer seg noen spørsmålstegn når man lukker boken for siste side. Ikke hvem, ikke hvordan, ikke hva, men mer hvorfor – hvorfor hun, ikke ham; hvorfor han, ikke henne, for å prøve å kryptere det hele.
En meget vellykket krimdebut av poeten som ønsket å ta det lesende norske folk inn i krimmens og menneskenes irrganger.»

 

ISBN: 9788248922346

Utgitt: 2018

Til forlaget