Manilahallen_RuthLillegraven
Manilahallen

Som 33-åring blir ho innlagd på Modum bad, med ei kroppsvekt på berre 38 kilo. Birgit, fødd i 1946, gledesbarnet, gutejenta, ho som elskar dyr og skog, bøker og musikk. Korleis blei livet hennar slik? Kvart menneske ber på si historie, som inneheld kjærleik, smerte, glede, sorg, det mørkaste mørke og det lysaste lyse. Birgit finst, og ho svara ja då Ruth Lillegraven spurde om å få skrive om henne. Manilahallen er diktbiografien om Birgit og hennar heilt vanlege – og difor heilt uvanlege liv.

 

Intervju om Manilahallen i Budstikka.

Intervju om Manilahallen i Dagsavisen.

Intervju om Manilahallen i Psykisk helse.

 

ANMELDELSER

«Du skal ha elefanthud for ikke å bli berørt av denne inntrengende poetiske biografien»
Arne Hugo Stølan, VG

 

«Øm, rå og velfortalt biografi i diktform … omskaper et menneskeliv med mye smerte, til et biografisk dikt som berører og gleder.»
Maya Troberg Djuve, Dagbladet

 

Ruth Lillegraven viser med Manilahallen kor god historieforteljar ho er .. Eg tar meg i å lure på kvifor nokon skriv lange romanar når ei historie kan bli fortalt så effektigt og vakkert som dette»
Merete Røsvik Granlund, Bergens Tidende

 

«Med sin sterke historie, tilgjengelige, men vakre språk, burde boken ha et potensial til å nå lesere som vanligvis ikke nærmer seg lyrikk»
Kristian Wiese, Dagsavisen

 

«… noe så sjeldent som en tilgjengelig og kvalitetsrik diktsamling»
Eskil Skjeldal, Vårt Land

 

«Med «Manilahallen» befester hun sin posisjon i samtidslyrikkens elitedivisjon. »
Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

 

« Kanskje vil dette bli en viktig bok for mange lesere som slett ikke leser dikt til vanlig.»
Marit Grøtta, NRK

 

«Det er poesi av høg kvalitet det Lillegraven leverar … Eit på alle måtar interessant og anleis skjønnlitterært bidrag!»
Audun Mosevoll, Dagen

 

«En kjede av hendelser blir til et liv, i all sin fragmentariske dybde og enkelhet […] en livshistorie som fortjener å bli fortalt, og lest»
Cathrine Strøm, Klassekampen

 

«…rørande og varmt portrett av eit heroisk menneske»
Tore Elias Hoel, Dag og Tid

 

«Raust og respektfullt om eit ganske vanleg og heilt uvanleg kvinneliv.»
Eirik Lodén, Stavanger Aftenblad

 

«Rytmen med sine beskrivelser, bilder og gjentagelser skyver deg fram – og holder deg fast, i en merkelig opplevelse. Det er det som kalles god litteratur.»
Helga Lilleland, Varden

 

«… en sterk og rystende opplevelse – og et unikt dokument om et liv – og en leseropplevelse av de sjeldne. Et levd liv; på samme tid sterkt, skjørt, sårbart og modig.»
Mette Bleken, Hardanger Folkeblad

 

«Lillegraven er en ordsmed som klarer å formidle sine historier med alvorlighet og troverdighet uten at det blir sentimentalt»
Per Erik Andersen, Litteraturgarasjen.no

 

«Dette var en meget sterk bok Anbefales varmt og inderlig!»
Beathes bokhylle

 

«Det er et aldri så lite mesterverk Ruth Lillegraven har laget»
tinesundal.blogspot

 

» Jeg ville vite hvordan det gikk med Birgit. Samtidig prøvde jeg å lese sakte, og ta pauser på grunn av det vakre språket og det tettpakkede innholdet, og la det synke inn»
Artemisias Verden

 

«Den er fin og sterk! Selvfølgelig er det annerledes å lese enn en roman. Men hvis du er redd for diktformen glemmer du den fort. Jeg ble grepet av historien, og klarte nesten ikke slutte å lese.»
Mathea B

 

«Diktformen fungerer overraskende bra … Ja, for oss som er lettrørte kan det være en god idé å ha papirlommertørkler i nærheten når slutten nærmer seg»
Sandlund.net

 

ISBN: 9788210054068

231 sider

Utgitt: 2014

Til forlaget