rjH2x0v4_871_9788210054235-300dpi
Urd

Ruth Lillegraven fekk BRAGEPRISEN 2013 – i klassen skjønnlitteratur – for Urd.

 

Urd handlar om Seselja og Cecilie, to kvinner i kvar sin ende av det tjuande hundreåret. Boka fortel også historia om det vesle huset på garden i vest som knyter dei to skjebnane saman, om tida som renn gjennom landskapet og menneska, om barn som blir fødde og døden som vitjar.

 

«Lillegraven er ein open og tilgjengeleg diktar (…). Nedpå, direkte, rytmisk, og utan store fakter (…). Denne poetens evne til å kontrastere, i det vesle og i det store, får enkeltliner til formeleg å dirre av spenning og liv, av brot og kontinuitet.»
Sindre Ekrheim, Bergens Tidende

 

«I Ruth Lillegravens Urd spinnes skjebnetråder med stor kløkt og visdom (…) et lite mesterverk»
Cornelius Jakhelln, Morgenbladet

 

«Lillegravens poesi er både stilsikker og musikalsk, men samtidig enkel, noe som gjør Urd til en god og medrivende lese-opplevelse.»
Mari Reinholt Aas, Vårt Land

 

«Strålende diktsamling (…). Historien om Seselja er så sterk og fin, så gripende enkel i sin storhet.»
Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

 

«Urd er ikkje mindre enn eit lite meisterverk.»
Mette Bleken, Hardanger folkeblad

 

«Det er godt gjort å skrive episk og lyrisk på samme tid. Men nettopp denne legeringen behersker Ruth Lillegraven til fulle i Urd. Hun forteller en historie, samtidig som vi er i diktets rytmer og klanger.»
Henning Howlid Wærp, Aftenposten

 

«Velkomponert diktsamling om livsskjebner og skjebnetråder på tvers av århundrene (…). Dette er en vakker og modig diktsamling med en eksistensiell tyngde som gjør inntrykk.»
Arne Hugo Stølan, VG

 

«Ei poetisk slektskrønike (…). I versa til Ruth Lillegraven høyrer me atterklang frå den norrøne diktinga (…) Lillegraven er på si side ikkje ein mindre sjølvmedviten diktar, og ho gjer på ingen måte skam på det gjæve laget ho her har hamna i. Dét ser me til fulle i den mangslungne poetiske fabelen om Seselja og Cecilie.»
Kjetil Berthelsen, Dag og Tid

 

«Aller helst bør Urd leses og oppleves av så mange lesere som mulig, og jeg anbefaler den på det varmeste.»
Line Tidemann, Lines bibliotek. Les hele anmeldelsen her.

 

«Ruth Lillegraven viser her frem sine evner til tenkning – i den gode poesiens særegne form.»
Sandra Lillebø, Bokmagasinet

 

«Denne boka løyste ein flaum av tårer då eg las henne første gongen, og jo fleire gongar ein spinn seg inn i denne veven jo meir glede får ein av den eksepsjonelt gode skrivekunsten Lillegraven her presterer. Ei diktsamling som med stort utbyte kan lesast også av dei som til vanleg ikkje les poesi.» Les hele omtalen her
Anbefaling fra Lom folkebibliotek

 

«Ruth Lillegraven er herved inkludert i min ytterst snevre krets av favorittpoeter (…). Lillegraven byr her på en presis og vakker språkføring, bilder så levende at de nærmer seg fysiske fornemmelser og en helt imponerende obervasjonsevne. For blondestoff ser jo vitterlig ut som juliskodde!»
Karen Oldervik Golmen på bloggen Frøken Flink. 

 

«Dette er en av de desidert vakreste og mest rørende diktsamlinger jeg har lest.»
Bloggen Bokvrimmel

 

«Snakk om å utvide sin horisont!»
Bloggeren Tine Sundal

 

ISBN: 9788210053023

Utgitt: 2013

Til forlaget